For nylig skrev jeg om Flensburger Hof i mit nyhedsbrev. Blogindlægget her er en kort udgave af den tekst, men glem ikke at skrive dig op til nyhedsbrevet, hvis du kan lide den slags viden.
Flensburger Hof var i 1920 et centralt placeret luksushotel og derfor det helt oplagte hovedsæde for Den Internationale Kommission, der varetog administrationen af Nord- og Mellemslesvig op til afstemningen om den nye grænse.
Så det skulle naturligvis også spille en rolle i LIGET I LABYRINTEN.
Det viste sig dog ret hurtigt, at det var noget sværere at finde information om indretningen af hotellet her, end det havde været med de parisiske hoteller, jeg skulle bruge i MORD I DELEGATIONEN. Jeg var faktisk næsten lige ved at overveje at rykke nogle scener væk fra hotellet.
Jeg fandt et par annoncer og artikler. Blandt andet denne fra Jyllandsposten i 1919

Men det var jo ikke meget at basere en bog på…
Så jeg blev så lykkelig, da jeg fandt den her helt vidunderlige beskrivelse af hotellet i M.K. Nørregaards skildring fra Sønderjyske Årbøger:
„Var man først indenfor i hall’en i Flensburger Hof og kiggede sig om i halvlyset, der herskede under det gule glasloft, hvor de obligate søjler, palmer og læderlænestole hævede det hele op i den kosmopolitiske sfære, hvor alt er ens i alle fem verdensdele, måtte man vogte sig for ikke at gå på hovedet ind i en af Kiplings indiske fortællinger og tro sig hensat til officerskasinoet i Amritsar f.eks. –
Med nakken lige synlig over lænestolens ryg sad de senede, engelske officerer i samme kulør uniform som det lys, der sivede ned gennem det guleærtefarvede glas, ubevægelige, fåmælte, med »The Graphic« eller »Times« i hånden. På små kurveborde mellem de kolossale, polstrede klubstole var anbragt forfriskninger.„
I kombination med annoncer, fotografier og dagbogsnotater kunne jeg efterhånden stykke et billede af Flensburger Hof 1920 sammen og begynde at skrive.
Jeg håber, du har lyst til at læse med i LIGET I LABYRINTEN, hvor Flensburger Hof spiller en fremtrædende rolle.